Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIELKANOCNY BARANEK

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 0,5 kg.
mleko w proszku 25 dag.
cukier puder 25 dag.
olejek waniliowy 1 sztuka
cukier puder do posypania baranka
kakao słodkie do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: WIELKANOCNY BARANEK

Wszystkie w/w składniki wymieszać i ugnieść w jednolitą masę i na końcu dodac pare kropli olejku wanioliowego.
Ulepić wielkanocnego baranka z chorągiewką, np. na wykałaczce.
Cienkim patyczkiem na nim wykonać baranie loczki, a oczy zrobić z goździków.
Gotowego baranka posypać cukrem pudrem lub kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2015 00:57
Dziękuję wszystkim osobom za tak liczne i miłe komentarze oraz głosy. Pozdrawiam wszystkich gotujących i piekących.
Przepisy Joanny 10.03.2014 14:55
wkrótce się przyda:)
Megg 19.12.2013 09:37
super baranek
okrysia 04.12.2013 16:02
SMACZNE TO!
Michał2 26.10.2013 19:21
fajny przepis
Justyna223 02.10.2013 05:46
Szkoda, że nie masz zdjęcia
gusia1000 13.09.2013 22:30
Dziękuję za miłe komentarze i głosy na ten mój przepis. Pozdrawiam.
Kolorowa 14.05.2013 19:52
Szkoda, że nie masz zdjęcia tego domowego cuda.
gusia1000 03.05.2013 18:49
Dziękuję wszystkim osobom za tak liczne i miłe komentarze oraz głosy. Pozdrawiam wszystkich gotujących i piekących.
barbara11561 25.02.2013 00:53
już za chwilę znowu zagoszczą u nas baby,baranki i mazurki:)
ziutula
ziutula 02.11.2012 16:42
fajne
gosia56 14.10.2012 21:20
nigdy tak nie robiłam.
gosia56 14.10.2012 21:20
nigdy tak nie robiłam.
gosia56 14.10.2012 21:20
nigdy tak nie robiłam.
gusia1000 12.10.2012 19:26
Dziękuję wszystkim osobom za tak liczne i miłe komentarze. Pozdrawiam wszystkich gotujących i piekących.
sylwiusia055 08.10.2012 09:14
super dobry
gosia56 01.10.2012 13:50
ależ proszę bardzo.
pycia9 29.09.2012 12:54
fajny musi byc
marianp20 29.09.2012 12:26
super przepis
pestka 28.09.2012 17:42
ja tez mam barankową foremke
Bernadeta1 04.09.2012 11:38
piekę takie baranki z ciasta babkowego ale wlewam do barankowej foremki
gusia1000 29.08.2012 21:24
Dziękuję za miłe komentarze i głosy na ten mój przepis. Pozdrawiam.
magdziorka6 24.08.2012 22:20
domowy najleprzy
Dorian 13.08.2012 11:46
super
Aneta41 10.08.2012 00:45
pomysł dla mnie nowy , super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak