Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 4 worki
mięso mielone 1 kg
cebula 4 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

w dużym garnku dusić białą kapustę którą prędzej nacinamy wzdłuż korzenia

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, mięso smażymy z przyprawami ,
cebulę smażymy na zloty kolor i mieszamy z ryżem i gotowym mięsem

Gdy kapusta jest gotowa odrywają się liście formujemy gołąbki dokładnie składając aby sie nie rozwaliły

Gotowe można podawać z sosem lub tak jak ja smażone z odrobina maggi

Warto dodać do wody w której gotuje się kapusta majeranek spowoduje to ze nie będzie nas wydymać choć na niektórych to nie zadziała :)

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 04.03.2012 21:22
rewelacja
BernadettaP 04.03.2012 21:22
Jeśli dobrze rozumiem, bo przepis jest niejasny, w obgotowane liście kapusty należy zawinąć podsmażoną cebulę z mięsem i ryżem i podawać ? Tak się gołąbków jednak nie robi...
mikrusiak 04.03.2012 12:30
uwielbiam...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak