Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśni ok.20 sztuk
czerwonych porzeczek 4 garście
octu balsamicznego 1 łyżeczka
cukru 1 czubata łyżka
pieprzu czarnego świeżo mielonego do smaku-ale sporo
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

Wiśnie i porzeczki wypłukać.Wiśnie wydrylować.Włożyć owoce do rondelka, podlać olejem i poddusić.Wlać ocet balsamiczny, wsypać cukier i zmielić pieprz czarny.Dusić, aż owoce zaczną się rozpadać a sos zacznie gęstnieć.Można dosłodzić.
Sos świetnie smakuje z pieczonym,grillowanym gotowanym drobiem lub wędlinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.02.2013 10:58
ciekawy
Goya 28.03.2012 15:06
fajny
ilka_86 12.12.2011 19:45
super
eli_555 13.08.2011 22:53
lubię połączenie mięsa i owoców
czekoladka_m 01.07.2011 15:26
A ja nie miałam pomysłu na wykorzystanie czerwonych porzeczek, dzięki msewko za pomysł:):)
ilka_86 26.02.2011 09:15
bardzo wykwintny i elegancki dodatek do mięs:)
Sarenka 12.01.2011 15:20
wyglada bajecznie, szczególnie o tej porze roku nabiera sie ochoty na takie pysznosci!
Grażyna13 25.11.2010 22:52
Zapamiętam go sobie na lato :)
iwona332 15.09.2010 21:48
super
SmacznaPyza 11.08.2010 20:56
super zestawienie - zarówno smaków jak i kolorów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak