Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos holenderski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
masło 100 g
sok z cytryny 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos holenderski

Miseczkę wstawiamy na garnku z gotującą sie wod. Ucieramy w niej dwa żółtka następnie dodajemy małymi porcjami masło ciągle ucierając na parze. Na koniec dodajemy sok z 1/2 szt cytryny. Podajemy do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 14.04.2013 16:50
ale ładny kolor
Aneta41 06.08.2012 18:10
pierwsze slysze
JaPaqc 11.07.2012 23:07
nigdy takiego nie jadłem
malcik111 18.04.2012 09:29
fajnie smakuje z koperkiem:)
Anna152 22.03.2012 10:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak