Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
olej
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z czosnkiem

Ziemniaki obrać z mundurków, umyć. Zetrzeć na tarce lub użyć maszyny do tarcia ziemniaków. Następnie do startych ziemniaków dodać cebule i zetrzeć ją jeszcze przez maszynkę lub na tarce. Dodać jajka, przyprawę, sól, pieprz i mąkę. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak powstałe ciasto kłaść po trochu na rozgrzanym na patelni oleju i zasmażać z obu stron.
Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.07.2012 23:06
uwielbiam je i dawno ich nie jadłam :(
misia53 05.03.2012 00:36
och, lubię takie czosnkowe potrawy
katarzynka455 04.03.2012 19:58
lubię placki
Niunia1 04.03.2012 11:52
Uwielbiam placki ziemniaczane:) mogłabym jeść non stop:)
gottrina 04.03.2012 11:06
uwielbiam
ben-ka 04.03.2012 10:53
narobiłas mi apetytu,takiego wielkiego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak