Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pomiodrowym Piotra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
jajko 1
czosnek 2 ząbki
bazylia 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
koncentrat pomidorowy 1 średni słoiczek
papryczka chilli 1
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pomiodrowym Piotra

Mięso wyjąc do miski wbić jajko , doprawić solą oraz pieprzem, , dodać 2 obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, umytą i bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli oraz 2 łyżki bazylii. Mięso dobrze wymieszać i uformować z niego kulki widoczne na zdjęciu.Do garnka wlać wodę , dodać koncentrat pomidorowy , sól i pieprz , zagotować. Włożyć do garnka z sosem pulpety i gotować około 25-35 minut.Po tym czasie wyjąć na talerz i polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 04.03.2012 20:00
też robię w pomidorowym sosie
gottrina 04.03.2012 11:06
dobry pomysł na obiadek
gosia47-47 04.03.2012 10:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak