Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
olej do smażenia według uznania
włoszczyzna 1 pęczek
laur do smaku
ziele angielskie do smaku
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
wędzony boczek 10 dag
mąka 2 łyżki
kminek Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak w chlebie

Żeberka zalej 3l wody,zagotuj,odszumuj.Dodaj przyprawy i włoszczyznę,gotuj 15minut.Dodaj kapustę,gotuj,ok.20minut.Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę,dodaj do zupy i gotuj 10minut.Boczek zrumień,skwarki przełóż do zupy,na tłuszczu przesmaż cebulę,dodaj do zupy i gotuj 10minut.Na oleju zrumień makę,zapraw nia zupę,gotuj 10minut.Zupę przypraw,podawaj,np.w wydrążonych,podpieczonych chlebkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak