Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z jajeczkiem i natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki
śmietanka 1/2 szt
przypraw w płynie
cukier 2 łyżeczki
makaron literki 1 garść
jajko 4 szt
sok pomidorowy 1 (gęsty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z jajeczkiem i natką

W garnku z 2 litrami wody rozpuszczamy kostki rosołowe ,dodajemy obraną pietruszkę i marchewkę gotujemy .Po ok 15 min wlewamy gęsty przecier sok pomidorowy i dodajemy 2 łyżki przecieru pasty .Mieszamy . Gotujemy następnie dodajemy makaron literki .Doprawiamy przyprawa w płynie, pieprzem .Jajka gotujemy siekamy .Zupę zaciągamy śmietanka i dodajemy cukru do smaku . Na talerz kładziemy posiekane jajko i natkę pietruszki zalewamy pomidorówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 04.03.2012 18:33
Z jajkiem jeszcze nie jadłam pomidorówki.....
agugu1989 04.03.2012 12:32
fajnie brzmi
iwa643 04.03.2012 07:56
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak