Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 szklanki
szpinak świeży 2 garscie
papryka czerwona 0.5
pieczarki 200 gram
cukinia 0.5
cebula biała 1
bulion drobiowy 1 szklanka
wino białe 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze szpinakiem i pieczarkami

Zeszklic na masle cebulke, dodac pokrojone pieczarki oraz pokrojona w kostke papryke i smazyc przez ok. 3 minuty. Dodac ryz i prazyc go mieszajac przez ok. minute. Dodac wino i odczekac az sie zredukuje i dopiero wtedy dodac bulion. Gotowac przez ok. 20 minut, jesli ryz nie jest jeszcze miekki dodac troche wiecej bulionu. Na ostatnie 3 minuty dodac szpinak. Mozna dodac starty parmezan lub lyzke masla, aby risotto bylo bardziej kremowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 18.05.2012 11:22
uwielbiam takie dania! chętnie wypróbuję wg Twojego przepisu
jozefinach 17.05.2012 10:48
Pyszności.
gosia1988 05.05.2012 12:14
smakowicie wygląda
kate.500 24.04.2012 07:25
jaki piekny i kolorowy
Justyna28 22.03.2012 15:50
Smaczne:)
agabi
agabi 12.03.2012 09:40
rewelacja:)
katarzynka455 04.03.2012 20:04
ależ kolorowo wygląda
ziutula
ziutula 04.03.2012 01:00
smaczne kolorowe jedzonko...
usmiech 03.03.2012 23:00
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak