Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w wędzonym boczku z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 2 szt
olej 2 łyzki
wędzony boczek 200 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
schab bez kości 1000 (środkowy)
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: schab w wędzonym boczku z jabłkami

Schab opłucz,osusz,natrzyj solą,pieprzem,czosnkiem i olejem.Odstaw na noc do lodówki.Mięso ułóż w brytfannie,piecz ok.30minut w temp200stopni.Jabłka umyj,pokrój w cząstki,usuń gniazda nasienne.Boczek pokrój w plastry.Schab obłóż plastrami boczku.Z boku połóż cząstki jabłek,posyp je majerankiem.Piecz jeszcze 30minut w temp.200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak