Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta kiszona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
marchewka 3 sztuki
cebula 1-2 sztuki
masło 2-3 łyżki
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 2- 3 łyżki
wędlina 20 dag
smalec 1 łyżka
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta kiszona

Kapustę kwaszoną, jeśli jest zbyt kwaśna płuczemy w zimnej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę, której wcześniej siekamy w kosteczkę. Cebulkę przekładamy do garnka, dodajemy kapustę, podlewamy delikatnie wodą i dusimy około 1,5- 2 godziny. Następnie dodajemy startą marchewkę i dalej dusimy. Wędlinę kroimy w kostkę,podsmażamy na łyżce smalcu i dodajemy do kapusty, dalej dusimy. Po około 20 minutach doprawiamy kapustę do smaku solą, pieprzem, dodajemy wedle uważania koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.11.2012 19:33
świetny przepis
malaczarna23 20.09.2012 18:50
bardzo lubię taką kapustkę
Iwusia 08.07.2012 22:56
fajny przepis
Kas2 04.03.2012 21:58
ciekawy sposób na kapustę
katarzynka455 03.03.2012 22:16
pewnie smaczna wygląda super
dwa pokoje z kuchnią 03.03.2012 22:06
super
foczka-ks 03.03.2012 21:03
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak