Papryka z grilla z mięsnym farszem

Papryka z grilla z mięsnym farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    5 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • olej

  • oliwki zielone

    2 łyżki
  • żółty ser starty

    30 dag
  • papryka czerwona

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Dodać przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cookingangelika

12.04.2017 12:27
pychota !!!

pestka

07.04.2017 16:29
smaczny obiad

Pani Domu

05.01.2017 15:22
smacznie nadziana

IZABELA29

28.03.2016 10:49
pyszne papryczki

Ada-Gaba

17.02.2016 19:05
bardzo apetyczna

Ada-Gaba

14.10.2015 07:33
slicznie podane

Grazyna0211

22.09.2015 16:52
smaczne danie

foczka-ks

20.01.2015 20:59
ładnie potrawa wygląda

Maridka19

22.12.2014 09:24
Pysznie to wygląda :)

kasia.s

03.11.2014 15:02
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat