Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z halibuta pieczony na warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1
cebula biała 1
papryka czerwona 0,5
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z halibuta pieczony na warzywach

Kroki postępowania

1
Cebulę kroję w piórka, paprykę w krótkie paski, a pomidora w cienkie cząstki.
Krok 1 - Filet z halibuta pieczony na warzywach foto
2
Formę do pieczenia wykładam podwójną wartwą folii aluminiowej, układam na niej warzywa (mniej więcej na kształt fileta rybnego), lekko polewam oliwą i posypuję oregano, układam na niej oczyszczony kawałek halibuta. Lekko przyprawiam solą i pieprzem.
Krok 2 - Filet z halibuta pieczony na warzywach foto
3
Rybę piekę ok. 20minut w średnio nagrzanym piekarniku do momentu, aż filet straci surowość, a mięso stanie się lekko białe.
Krok 3 - Filet z halibuta pieczony na warzywach foto
4
Kroję (za pomocą szerokiej łopatki) filet na duże porcje i nakładam na talerz razem z warzywami spod spodu. Podaję do ziemniaków, ryżu, bądź kopytek, czy klusek (na zdjęciu z buraczanymi kluseczkami).
Krok 4 - Filet z halibuta pieczony na warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 29.11.2013 07:37
to będzie apetyczny obiad
berys18 17.11.2012 20:47
pyszny i zdrowy obiad
pestka 30.09.2012 18:18
wygląda bardzo smacznie
Wiesława1 01.04.2012 19:56
super!!
Ewa6274879 03.03.2012 20:09
bardzo zdrowo - nie dość, że rybka to jeszcze warzywa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak