Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z borowikami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z borowikami

Na początek mięso lekko obić młotkiem do mięsa i po środku każdego kotleta wyciąć kieszonkę po długości .Borowiki oczyścić , umyć , i pokroić drobno i wrzucić na patelnie na rozgrzany olej. i smażyć aż będą w środku gotowe doprawić solą i pieprzem. Następnie borowiki wyjąć na sitko by okapały z oleju , borowiki wkładać do kieszonek kotletów aż będą pełne następnie kotlety zwinąć w rulonik i obwinąć bawełnianą nicią . Następnie kotlety zwinięte obtoczyć dobrze w mące następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej .Następnie układać na patelni na rozgrzanym oleju i smażyć z dwóch stron obracając aż będą dobrze zrumienione. Po usmażeniu wyjąć odwiązać nitki i układać na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak