Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki a la ślimaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 16 dużych
masło 1/4
sok z cytryny 1/2
czosnek 4-5 ząbki
posiekana zielenina
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki a la ślimaki

czosnek drobno posiekać.masło utrzeć na krem,wymieszać z czosnkiem,sokiem z cytryny i posiekaną zieleniną,doprawić do smaku solą i pieprzem.pieczarki umyć,osuszyć,usunąć trzonki,a kapelusze skropić sokiem z cytryny.brytfannie wyłożyć folią aluminiową,ułożyć pieczarki i każdy kapelusz napełnić łyżką masła z dodatkami.wstawić do nagrzanego piekarnika 220*c na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 01.09.2011 18:59
nie dla mnie
eli_555 22.06.2011 23:43
skromnie,ale pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak