Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki smażone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 5 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
cytryna 1/2
mąka pszenna 2 łyżki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki smażone

Buraki gotujemy w wodzie do miękkości. Następnie obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy buraczki. W tym czasie kroimy cebulę w kostkę i dodajemy na patelnię. Mieszając dodajemy troszkę soli, oregano i cukru. Znowu mieszamy. Wyciskamy sok z połowy cytryny i dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy. I mamy gotowe buraczki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 17.09.2012 21:29
pyszne
Juleczka20 17.09.2012 21:29
pyszne
sznycel 13.08.2012 19:42
smakowite
Monika63 07.07.2012 08:59
bardzo lubię buraczki:)
Monika63 07.07.2012 08:59
bardzo lubię buraczki:)
Grażyna13 01.07.2012 10:15
bardzo lubię :)
koala 14.05.2012 23:12
smażone to moje najlepsze
EWI 16.04.2012 09:33
bardzo lubię takie
Wiesława1 05.04.2012 13:20
lubię takie
Kikiriki 05.04.2012 10:49
Super
Jodaj 04.04.2012 16:52
smaczne :)
Renata16 04.04.2012 15:40
Robię podobnie
bgs1984 05.03.2012 10:41
mniam
caffee_tea 04.03.2012 11:01
uwielbiam buraki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak