Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik w kalarepce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 5 szt.
pomidory 1 kg.
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól i pieprz
oliwa 3 łyżki
kiełki lucerny do dekoracji
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik w kalarepce

kalarepki umyć odciąć wierzchy wydrążyć środki sparzyć je wrzątkiem a następnie przelać zimną wodą aby zachowały swój kolor,pomidory sparzyć obrać ze skórki pokroić na ćwiartki i dokładnie wykroić gniazda,cebule drobno posiekać czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć go z solą,pomidory zmiksować blenderem na gładką masę z miąższem z kalarepek,cebulą,utartym czosnkiem i oliwą z oliwek,dodać posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku dokładnie całość wymieszać i nalewać do wydrążonych kalarepek udekorować kiełkami lucerny i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak