Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki/mufinki/ pomarańczowe ze skórką kandyzowaną
Wierzch babeczek można delikatnie posmarować syropem pomarańczowym i posypać kandyzowaną skórką.
mąka pszenna | 250 gram |
masło | 100 gram |
cukier kryształ | 4 łyżki |
miód prawdziwy | 4 łyżki |
pomarańcza | 2 szt |
likier pomarańczowy | 1 łyżka |
jajko | 1 szt |
mleko 2% | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyzezcka |
Soda oczyszczona Prymat | 0,25 łyżeczki |
sól | szczypta |
Skórka pomarańczowa kandyzowan | 0,5 saklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: