Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki drobiowe z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
papryka czerwona
ser żółty 10 dkg.
jajko
bułka tarta pikantna
sól i pieprz
mąka
parówki 3 (cienkie, odtłuszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki drobiowe z parówką

pierś umyć osuszyć i pokroić na cienkie i duże płaty lekko je rozbić tłuczkiem,ser pokroić w słupki,paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne pokroić w paski,parówki przekroić na połowę,mięso posypać solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka na środek układać połówkę parówki,ser i paprykę ciasno zawinąć w roladę i spiąć wykałaczką można jeszcze po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka ale niekoniecznie,do naczynia wbić jajko rozkłócić widelcem do drugiego naczynia wsypać tartą bułkę i na trzecie naczynie wsypać odrobinę mąki i panierować najpierw w mące potem w jajku i na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.06.2013 22:49
super pomysł na roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak