Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna z rybą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia 1 kg
masło 10 dag
jajko 4 sztuki
śmietana 400 ml
pieczarki 200 g
marchewka 4 sztuki
groszek zielony 15 dag
sól do smaku
oliwa 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna z rybą

Dwa większe filety całe odkładamy, resztę mielimy i dodajemy jajka, masło, śmietanę i przyprawy do smaku. Mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki na 90 minut. Marchewkę obieramy, a następnie kroimy w plasterki i gotujemy aż będzie miękka. Pod koniec gotowania marchewki dokładamy groszek i chwilkę jeszcze gotujemy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, a następnie lekko rumienimy. Dodajemy do warzyw i dusimy ok. 5 min. Gotowe dokładamy do farszu rybnego i mieszamy. Do formy keksowej wkładamy na spód masę rybną tak na wysokość ok 3 cm a następnie płat fileta i ponownie masę rybną i płat fileta i przykrywamy masą rybną. Formę wkładamy do naczynia z wodą i pieczemy ok. 90 min. w temp. 180\'C. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.12.2013 21:33
super zapiekanka
RenataZ-et 07.08.2012 08:13
fajny pomysł na potrawę z ryby
Iwona51
Iwona51 12.10.2011 08:57
pycha
Neetka90 22.08.2011 11:56
extra
Neetka90 22.08.2011 11:56
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak