Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy ze szpinakiem i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 50 dag
szpinak świeży lub mrożony 3/k kg
ser feta 20 dag
czosnek 1
jogurt naturalny 1
olej do smażenia
przyprawy
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy ze szpinakiem i fetą

Makaron wrzucić na osoloną i gotującą się wodę. Ugotować go według przepisu na opakowaniu. Szpinak, jeśli jest mrożony, podsmażyć na oleju wraz z cebulą. Jeżeli szpinak jest świeży, to należy go umyć, grubo posiekać i następnie wrzucić na gorący olej, aby się podsmażył. Szpinak z cebulą dusić do miękkości ( około 3 minut). Gdy szpinak puści sok, to można go odkryć, aby odparował. Ser fetę pokroić w kostkę. Połowę skrojonej fety dorzucić do szpinaku. Dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawić wszystko przyprawami ; sól i pieprz wedle uznania. Wymieszać szpinak z makaronem. Do gotowej potrawy dodać 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę do czosnku. Potrawę rozłożyć na talerze i udekorować pozostałym serem feta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 25.12.2012 22:27
pycha
Ada-Gaba 16.03.2012 08:35
pyszny
olkaaa 07.03.2012 08:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak