Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki Cury

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki świeże 1 kg
cury 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
masło 1/3 kostki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki Cury

Krewetki cury!
Krewetki trzeba wcześniej opłukać i osuszyć.
Na patelni rozpuszczamy masełko i na zimną patelnie wrzucamy czosnek
( gdy wrzucimy go na rozgrzana patelnie, spali się on razem z masłem)
Dodajemy krewetki, gdy tylko zaczną robić się różowe można je doprawić do smaku!
Jeśli ktoś lubi czosnek, może dodać jeszcze jeden ząbek , na sam koniec już po wyłączeniu potrawy.
Całość powinniśmy smażyć do momentu gdy wszystkie krewetki zmienią kolor z szarego na różowy!
Więcej zdjęć na moim blogu http://macebelive.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak