Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z krewetkami i brandy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki królewskie 300 gram
orzechy włoskie 60 gram
pomidorki koktajlowe 12
brandy 60 ml
śmietana 18 proc 200 ml
pappardelle 400 gram
natka pietruszki
masło 25 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z krewetkami i brandy

Rozpusc maslo i podsmaz cebulke i orzechy na malym ogniu przez ok.2 minuty.
Nastepnie zwieksz temperature smazenia i dodaj krewetki i pomidorki, dodaj sol i pieprz i smaz przez kolejna minute. Wlej do patelni brandy i po okolo minucie dodaj kremowke i ocet balsamiczny. Po 2 minutach odloz potrawe na bok.
W miedzy czasie ugotuj al dente makaron pappardelle lub tagliattele.
Wlej sos do odcedzonego makaronu i wymieszaj. Posyp natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 19.07.2012 10:23
Pasta na specjalną okazję, wyzsza szkoła!
mariel78 01.05.2012 18:33
pyszne
caralajna 07.04.2012 19:01
:) wytworne!
usmiech 03.03.2012 23:00
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak