Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała sztuka
pomidory 4 sztuki
ogórek świeży 20 dkg
cebula 1 mała sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1/2 sztuki
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 4-5 dużych sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z pieczarkami

Kapustę poszatkować. Dodać do niej pokrojone w kostkę pomidory, obranego i pokrojonego w ćwierćplasterki ogórka, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w półplasterki pieczarki, wyciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodać również majonez. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.08.2012 06:20
dobra
Pani Domu 11.06.2012 18:22
pomysł wart wypróbowania
Weronika_eM 04.03.2012 22:37
ja też wolę z surowymi
Beatris 03.03.2012 19:29
Obgotowanie pieczarek jest jak najbardziej dozwolone. Ja jednak tę sałatkę wolę właśnie z surowymi.
Joanna46 03.03.2012 15:11
Próbowałam sałatkę i jest dobra, ale proponuję lekko obgotować pieczarki.
agunesu 03.03.2012 12:52
jeszcze nie jedlam surowych pieczarek w salatce. Sprobuje:)
caffee_tea 03.03.2012 12:46
uwielbiam sałatka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak