Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pikantnym farszem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
woda 1/2 szklanki
oliwa 2 łyżki
sól
słonina
koperek
biały ser 50 dkg
cebula 3
olej do smażenia
kwaśna śmietana 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
jajko 1
oliwa
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pikantnym farszem

z mąki, jaja, wody, szczypty soli i oliwy robimy ciasto w malakserze. gotowe ciasto wykładAMY NA STOLNICĘ I DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI- JEDNĄ PRZEZNACZAMY DO ROZWAŁKOWANIA. Z ROZWAŁKOWANEGO CIASTA WYKRAWAMY KRĄŻKI, NADZIEWAMY FARSZEM I ZLEPIAMY, KARBUJEMY JE PALCAMI.GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE. I GDY WYPŁYNA GOTUJEMY JESZCZE 5 MINUT.

farsz:
zrumienioną cebulę i ser przepuszczamy przez maszynkę,dodajemy śmietanę, przyprawy. masa serowa musi byc gładka i pulchna,gdyby farsz był zbyt lekki dodac odrobiną bułki tartej.

pierogi podajemy ze skwarkami ze słoniny i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 20.01.2013 15:00
świetnie smakują podsmażone
ronald88 07.03.2012 10:39
supcio
Beatris 05.03.2012 10:07
Uwielbiam wszystkie pierogi.
cooleczka 03.03.2012 19:47
coś dla mnie :)
parysek10 03.03.2012 19:01
Warte wypróbowania - zapowiadają się bardzo smacznie.
SylwiaMagdaSabin 03.03.2012 14:26
bardzo podobne
agunesu 03.03.2012 12:49
prawie jak ruskie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak