Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1/4 główki
marchewka 3 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
ziemniaki 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 5 łyżeczek
przyprawa uniwersalna wg uznania
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy kapuśniak

Kroki postępowania

1
Skrzydełka oczyścić, zalać wodą (ok. 3 litry), zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 1 - Pomidorowy kapuśniak foto
2
Dodać sól, pieprz, kostki bulionowe i poszatkowaną kapustę., chwilę gotować.
Krok 2 - Pomidorowy kapuśniak foto
3
Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki, dodać do zupy (można również dodać trochę posiekanej natki pietruszki - ja dałam mrożoną natkę, bo akurat taką miałam). Gotować ok. 10 minut.
Krok 3 - Pomidorowy kapuśniak foto
4
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy i ziemniaki. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 4 - Pomidorowy kapuśniak foto
5
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Pomidorowy kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 31.01.2014 17:47
Ależ ta zupka pysznie wygląda.
andzia123 06.06.2012 07:57
rewelacja
elzbietar64 22.04.2012 22:50
bardzo taki lubię
BernadettaP 03.03.2012 13:07
Aż tutaj czuję jej zapach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak