Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2
cebula 2
marchewka 2
kostka rosołowa 2
ziemniaki
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
olje do smażenia
cebula 4 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Do zimnej wody wrzucamy kostki rosołowe. Zagotowujemy i dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Wrzucamy pokrojone ziemniaki. Paprykę oraz cebulę kroje w kostkę. Marchewkę w półplasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażam pokrojone warzywa do średniej miękkości przez około 13 minut. Następnie zawartość patelni dodajemy do gotujacej się zupy. Wsypujemy jeszcze cebulę prażona, mieszam i gotujemy ostatnie 5 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 20.02.2013 08:16
lubie taką zupke
treonina 12.06.2012 16:12
taką to bym z chęcią zjadła!
calliope 11.03.2012 10:44
pyszna zupka
Maniek2 06.03.2012 08:54
muszę zrobić
Justyna Jussstiii 03.03.2012 11:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak