Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do jajek z rzeżuchą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 3 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
rzodkiewki pęczek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
rzeżucha 1 peczek
sól do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos do jajek z rzeżuchą

Etapy przygotowania

* pęczek rzodkiewki (drobno zetrzeć ze skórką)
* 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
* rzeżucha (drobno pokrojona)
* sól,pieprz

Wszystko wymieszać.Jak dłużej postoi to ślicznie zabarwi sos na różowo.Ja go podaję w sosjerce.Najlepszy na święta Wielkanocne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.02.2013 15:02
Wielkanoc już za miesiąc,warto wypróbować
IrenaM 08.03.2012 20:44
jeszcze trochę i będzie sezon na rzeżuchę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak