Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana feta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

feta 270 g
pomidor 2 plasterki
oliwa
oregano
płatki chili
cebula czerwona 2 plasterki
papryka czerwona 2 krążki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana feta

Kroki postępowania

1
Kostkę fety kroimy wzdłuż na pół
Krok 1 - Zapiekana feta foto
2
Dwa żaroodporne naczynka smarujemy oliwą i kładziemy nich po kawałku fety i posypujemy płatkami chili
Krok 2 - Zapiekana feta foto
3
Na fecie kładziemy pomidora, krążki z cebuli i papryki. Całość posypujemy oregano i skrapiamy jeszcze odrobiną oliwy
Krok 3 - Zapiekana feta foto
4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Krok 4 - Zapiekana feta foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 03.03.2012 19:34
mmmmmmmmm pyszna
Ewa6274879 03.03.2012 17:03
Koniecznie muszę taką zrobić, bo uwielbiam fetę!
BernadettaP 03.03.2012 13:09
Oj, z chęcią bym zjadła... tylko te kalorie :-P
Anna146 03.03.2012 09:28
oryginalne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak