Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
sól szczypta
budyń śmietankowy 1 sztuka
mąka ziemniaczna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
margaryna do smażenia
mąka ziemniaczna do obtaczania
twaróg 1 (półtłusty)
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z twarogu

Z podanych składników wyrobić ręcznie ciasto, powinno być tęgie dlatego należy na placki wybierać bardzo suchy twaróg. Formować okrągłe kule i obtaczać w mące ziemniaczanej, spłaszczyć i od razu kłaść na patelnię. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak