Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzie kurczaka smażone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 4
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzie kurczaka smażone

Kroki postępowania

1
Podudzia nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na kilka godzin.
Krok 1 - Podudzie kurczaka smażone foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej. Na dużym ogniu rumienimy podudzia.
Krok 2 - Podudzie kurczaka smażone foto
3
Następnie ogień zmniejszamy, a patelnię przykrywamy. Smażymy pod przykryciem około 10-15 minut.
Krok 3 - Podudzie kurczaka smażone foto
4
W połowie czasu możemy przewrócić podudzia. Smażymy na kolor złotawy.
Krok 4 - Podudzie kurczaka smażone foto
5
Podudzia podajemy z ziemniaczkami z wody oraz duszoną marchewką. Smacznego.
Krok 5 - Podudzie kurczaka smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 12.03.2012 22:12
super
irenka 10.03.2012 21:48
smaczne
Katarzyna/kate1980 04.03.2012 21:24
pyszności
BernadettaP 04.03.2012 08:13
Szybko i smacznie :)
Sroczka 03.03.2012 11:23
Proste, a jakie smaczne. W dodatku podałeś z marchewką, którą bardzo lubię.
agnieszka137 02.03.2012 23:11
smaczniutkie!!!
mimi 02.03.2012 22:31
pyszne,zabieram przepis do księgi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak