Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
ogórek świeży 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
oliwa 3 łyżki
czosnkowy sos chili 1 łyżka
sos chili 2 z limonką
kapusta pekińska 1 mała główka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć. Następnie pokroić w paseczki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plastry. Szczypiorek posiekać drobno. Surówkę doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem białym. Do oliwy dodać sos chili z limonką i kolendrą oraz czosnkowy sos chili. Dokładnie wymieszać sos. Dodać do surówki, wymieszać. Odstawić na pół godziny.



mój nick muchomor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 30.10.2016 16:23
Smaczna surówka.
Kikiriki 22.04.2012 18:01
super
Kaja35 04.03.2012 07:50
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak