Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 kg
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól do smaku
ocet winny 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 4 bardzo świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z jajkiem

Porcję rosołową umyć, włożyć do garnka, zalać 1, 5 litra wody. Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę obrać i dodać do rosołu. Następnie dodać liść laurowy, posolić do smaku. Gotować na maleńkim ogniu ok godziny. Natkę pietruszki umyć, posiekać. Jajka umyć. Zagotować w wysokim garnku 1 litr wody z dodatkiem 1 łyżki octu winnego. Nad samą powierzchnią wody wbić jajko delikatnie. Gotować ok 3 minut. Tak samo przyrządzić pozostałe 3 jajka. Marchewkę wyciągnąć z rosołu, pokroić w kostkę. Na talerze wlać rosół, na środku talerza położyć jajko w" koszulce". Na około jajka ułożyć marchewkę pokrojoną w kostkę. Posypać pieprzem kolorowym oraz siekaną natką pietruszki.




mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 30.10.2016 16:26
pomysłowo : )
Kaja35 04.03.2012 07:50
Super pomysł
aginaa 03.03.2012 21:01
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak