Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na krówce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 230 g
margaryna Kasia 100 g
serek mascarpone 500 g
galaretki truskawkowe 2 op
brzoskwiń z puszki 5 połówek
herbatniki 400 g
galaretka owoce leśne 1 szt.
woda 500 (przegotowana, gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na krówce

W robocie z nożem do siekania zmiksować herbatniki.
Dodać masę krówkową i nadal miksować.
Gdy ciastka połączą się z masą dodać margarynę i dalej chwilę siekać aż wszystko się połączy.
Tortownicę wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki.
Galaretki rozmieszać w 500 ml wody.
Serki chwilę ucierać i dolewać zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
Chwilę wszystko mieszać, a gdy powstanie puszysta płynna masa wylać ją na ciasto w tortownicy.
Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę.
Piankę wstawić do lodówki na około godzinę aby się ścięła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 03.03.2012 19:36
sama jestem ciekawa , moze na herbatkicha ?
Joanna46 03.03.2012 15:09
Ładnie wygląda i tak pewnie smakuje. A czy może ktoś próbował to zrobić na krakersach. ???
cukiereczek 03.03.2012 12:36
jakie to wspaniałe
foczka-ks 02.03.2012 22:12
smacznie wygląda i pięknie podane
iziona 02.03.2012 21:45
Ja niby dogadzam swojej rodzince, ale Ty swoich rozpieszczasz :)
Agiatis 02.03.2012 21:32
superaśne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak