Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dodatkiem maku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma 1 kostka
jajko 5 szt
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 1/2 szklanki
MAK MIELONY 900 gram
cukier puder 1/2 szklanki
mleko 3 łyżki
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dodatkiem maku

Do wbitych jajek dodaję cukier, miksuję na jednolitą masę, w rondlu stapiam margarynę, potem ją ostudzam i przelewam do pozostałych przygotowanych składników, następnie dodaję proszek do pieczenia, mąkę i wszystko razem miksuję. Blachę smaruję lekko masłem i posypuję bułką tartą, następnie wlewam do blachy pół ciasta, potem mak mielony i na wierzch pozostałe ciasto. Piekę w temperaturze 200 stopni 40 minut. Na koniec mieszam mleko z cukrem pudrem i powstałym lukrem polewam delikatnie ostudzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 01.09.2012 08:21
super
LuKaSz4761 01.09.2012 08:21
super
Bożena13 05.08.2012 15:07
daj kawałek;P
Ewa52 02.07.2012 11:11
super
Ewa52 02.07.2012 11:11
super
Anka1 25.06.2012 14:16
czas spróbować :D
joanna77 27.05.2012 17:38
mniam,mniam
olkaaa 10.03.2012 08:41
bardzo fajny pomysł
bietka 04.03.2012 08:20
pychota
wazka 04.03.2012 07:55
Moje ulubione ciasto
jolanta19 04.03.2012 07:53
uwielbiam makowce
foczka-ks 02.03.2012 22:12
smacznie
halina17 02.03.2012 19:41
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak