Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowo i ryżowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ok. 3/4 szklanki
ogórki konserwowe 5 sztuk
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
szynka 3-4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowo i ryżowo

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić na sicie, przelać zimną wodą. Por obrać, umyć, drobno pokroić. Ogórki, paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku, dodać majonez i ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak