Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na ciepło z ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 20-30 dag
ogórki konserwowe 7 sztuk
cebula 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż ok. 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na ciepło z ogórkiem

Cebulę obrać, pokroić w krążki. Pomidory umyć, pokroić w dużą kostkę. Ogórki pokroić w plasterki. Mogą być też kiszone. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić. Dodać pomidory i razem dusić. Dodać ogórki i pokrojoną kiełbasę, można podlać wodą, przemieszać i dalej dusić. Gdy pomidory zmiękną dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Doprawić do smaku. Ryż ugotować w osolonej wodzie, osączyć, wymieszać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak