Picca

Picca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    35 dag
  • drożdże

    5 dag
  • woda letnia

    200 ml
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • pieczarki

    1/2 kg
  • masło do smażenia pieczarek

    1 łyzka
  • wędliny

    wg. uznania
  • Przyprawa do piccy

    do smaku
  • ketchub

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać w wodzie z cukrem i pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu dodać do mąki, dodać sól i olej i wyrobić ciasto (można to wykonać w robocie kuchennym). Ciasto rozwałkować i przelożyć na wysmarowaną olejem blachę, pozostawić do wyrośnięcia. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.15 minut tak by wierzch ciasta był lekko rumiany. Wyjąć z pieca polać sosem do piccy lub ketchupem ulożyć wędliny w plasterkach, usmażone pieczarki posypać przyprawą do piccy i startym żółtym serem i ponownie zapiec 10-15 minut. Pokroić na kawałki i podawać polane ketchupem,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat