Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka z barszczem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
kiełbasa 30 dag
boczek 2-3 plastry
cebula 1/2 sztuki
zakwas ok. 1,5 szklanki
śmietana 4 łyżki
marchew 1 sztuka
masło 2-3 łyżki
majeranek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka z barszczem

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić i umyć. Zalać wodą, postawić do gotowania. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na części rozgrzanego masła. Dodać do zupy, posolić i dalej gotować. Kiełbasę pokroić na małe kawałki, boczek pokroić w paski. Można przesmażyć na reszcie masła. Czosnek zmiażdżyć, dodać do zupy razem z majerankiem. Wlać zakwas, chwilę zagotować, doprawić do smaku. Dodać śmietanę, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 02.03.2012 22:41
zalewajka smaczna
ttrytka 02.03.2012 22:41
zalewajka smaczna
staropolanka5 02.03.2012 22:36
śicznie wygląda,
halina17 02.03.2012 19:45
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak