Paluszki ziemniaczane

Paluszki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać z mundurków. Ugotować, ciepłe zmielić przez praskę do ziemniaków. Do miski z ziemniakami dodać mąki i jajka oraz przyprawę do ziemniaków. Wszystko wyrobić na dość dobre ciasto. Odrywać kawałeczek ciasta i formułować ruloniki (paluszki) obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na patelni na margarynie lub oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

03.05.2012 19:01
fajne

pioge7

13.04.2012 07:30
super

owocówka

03.03.2012 15:07
ttrytka: właśnie można, przeważnie robię z ziemniaków które zostały z obiadu z poprzedniego dnia.

ttrytka

02.03.2012 22:42
ciekawie, można z ziemniaków z poprzedniego dnia

staropolanka5

02.03.2012 22:38
fajny przepis

owocówka

02.03.2012 20:59
bardzo dobre, ale proponuję je spożywać na ciepło, zimne już nie są takie dobre

cooleczka

02.03.2012 18:57
ziemniaczanych jeszcze nie jadłam - przepis na pewno się przyda, zwłaszcza na imprezę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat