Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 4 sztuki
pieczarki 12 sztuk
marchew 1 sztuka
por 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
makaron 25 dag
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem

Mięso umyć, zalać wodą. Postawić do gotowania. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do zupy. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce albo pokroić, dodać do zupy. Dodać obrany i umyty por, posolić i gotować 20-25 minut. Zupę doprawić do smaku, zagęścić niewielką ilością mąki, dodać śmietanę, wymieszać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przygotowaną zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.03.2012 11:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak