Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowa z pulpetami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na zupę
brokuł 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
mąka
sól do smaku
pieprz d0 smaku
NA PULPETY:
mięso mielone 30 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
woda 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowa z pulpetami

Brokuł oczyścić, umyć, podzielić na różyczki. Zalać wodą, postawić do gotowania. Gotować ok. 15 minut. Do mięsa dodać jajko, pokrojoną cebulę, bułkę tartą i wodę. Doprawić do smaku i zarobić masę. Z przygotowanej masy mięsnej formować pulpety, obtaczać w mące i wrzucać do gotującej się zupy. Zamieszać i gotować ok. 15 minut. Zupę doprawić do smaku, dodać śmietanę. Pulpety można wcześniej obsmażyć, a zupę doprawić przyprawą kuchenną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 03.05.2013 19:06
moje ulubione brokuly
traktorek 28.03.2013 16:05
przepyszny sposób na pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak