Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana bakłażanem, fetą i frytkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2
bakłażan
pomidor
filet z kurczaka 250 g
ser feta 1/2 kostki
ziemniaki 3
przyprawa do potraw Kucharek
pieprz
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana bakłażanem, fetą i frytkami

Cukinię myjemy, osuszamy, wydrążamy środek, oprószamy przyprawą Kucharek, układamy w naczyniu żaroodpornym. Bakłażan myjemy, osuszamy, wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i oprószamy solą. Pozostawiamy na około 30 minut a następnie płuczemy wodą i osączamy. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy. Wydrążony środek cukinii kroimy w kostkę. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka dusimy około 10 minut bakłażan i cukinię. Pomidor kroimy w kostkę, łączymy z duszonymi warzywami, przyprawiamy pieprzem i odrobiną przyprawy Kucharek, napełniamy cukinie. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na farszu warzywnym. Ziemniaki kroimy w słupki i lekko obsmażamy. Frytki układamy na wierzchu cukinii i posypujemy przyprawą do frytek. Zapiekamy pod przykryciem 60 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.01.2016 19:16
fajny pomysł
Ewa/kalapurtka 09.03.2012 20:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak