Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
ocet 2 szklanki
woda 10 szklanek
sól 4 łyżki
cukier 5 łyżeczek
czosnek
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Zagotować składniki zalewy (ocet, wodę, sól, cukier, ziele angielskie, liść laurowy). Ogórki włożyć do słoików, dodać ząbek czosnku i koronę kopru. Zalać zalewą. Słoiki pasteryzować nie dłużej niż 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak