Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażana kasza pęczak z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło do smażenia 2-3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
olej do smażenia odrobina
sól szczypta do smaku
pęczak 2 woreczki
salami 3 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana kasza pęczak z salami

Kasze pęczak w woreczkach gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 45 minut.Po ugotowaniu i wyjęciu z woreczków kaszę podsmażamy na maśle dodając 1 łyżeczkę majeranku.Podsmażamy na małym ogniu.Na drugiej patelni smażymy na oleju obrany i drobno pokrojony czosnek i pokrojone w paseczki plasterki salami.Po podsmażeniu salami dodajemy do kaszy.Mieszamy składniki.Zdejmujemy patelnie z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 11.06.2012 15:57
ciekawe
Anna152 05.05.2012 07:17
super
fictor123 10.04.2012 07:48
świetny przepis
olkaaa 11.03.2012 11:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak