Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki mięsne z rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
rukola 1 garść
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki mięsne z rukolą

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, posiekaną rukolę, 1 jajko, pieprz, 2 łyżki bułki tartej i przyprawę w płynie.
Krok 1 - Paluszki mięsne z rukolą foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Paluszki mięsne z rukolą foto
3
Z mięsa formować małe wałeczki. Pozostałe jajko rozbełtać, maczać w nim wałeczki z mięsa, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Paluszki mięsne z rukolą foto
4
Paluszki mięsne smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Paluszki mięsne z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 04.11.2012 22:35
Niebanalny pomysł na kotleciki.
pacpaw 09.05.2012 21:46
kolejny super przepis na rukolę
agnieszka137 03.03.2012 23:45
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak