Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PONCZÓWKA ORZECHOWA WEDŁUG AGI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 1/2 kg
wódka 1/2 szkl
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
herbata czarna 1 szkl
rum 3 łyżki
krem orzechowy 1 szt
masło 1 szt
śmietana kremówka 1/2 l
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PONCZÓWKA ORZECHOWA WEDŁUG AGI

Śliwki suszone włóż do słoika, zalej wódką zakręć i zostaw na 24 godziny. Następnie odsącz je i pokrój w kostkę. Żółtka utrzyj z cukrem Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i wmieszaj do masy. Piecz 30 minut. Do mocnej herbaty wlej rum. Krem orzechowy gotowy utrzyj z masłem. Wmieszaj śliwki. Krem wyłóż na ciasto, udekoruj kremówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak