Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOŁACZ DROŻDŻOWY Z BAKALIAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 i 1/2 szkl
drożdże 5 dag
mleko 1 szkl
cukier 1/2 szkl
bakalie 1/2 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietana 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: KOŁACZ DROŻDŻOWY Z BAKALIAMI

Drożdże rozpuść w odrobinie ciepłego mleka. Zaczyn wymieszaj z łyżeczką cukru i odstaw do wyrośnięcia. Bakalie lekko oprósz maka. Resztę maki i cukru wsyp do miseczki. Wbij jajko. Dodaj żółtka bakalie i zaczyn. Wlej śmietanę i pozostałe mleko. Zagnieć ciasto, odstaw je w ciepłe miejsce na godzinę. Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, przełóż do tortownicy. Piecz 45 minut. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 09.05.2012 14:57
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak