Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK GALICYJSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
masło 10 dag
jajko 1 szt
cukier puder 2 łyżki
Masa serowa
twaróg 1 kg
jaja 6 szt
masło 1 szt
cukier puder 1,5 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
skórka z pomarańczy lub limonki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK GALICYJSKI

Przygotuj spód: z maki, masła, jajka i cukru pudru zagnieć ciasto. Schłodź. Blachę wyłóż pergaminem wyłóż ciastem. Przygotuj masę: żółtka jajek oddziel od białek. Żółtka masło, cukier puder i cukier waniliowy utrzyj na gładko. Dodaj twaróg, budyń bakalie. Białka ubij, pianę delikatnie wymieszaj z masą. Masę serową rozsmaruj na kruchym spodzie. Piecz około 75 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.03.2012 11:33
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak