Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka 30 dag
kiełbasa zwyczajna 50 dag
boczek wędzony 30 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
margaryna 8 dag
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
kość wieprzowa 1 kawałeczek
łopatka wieprzowa 30 dag
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka

Dzień wcześniej namoczyć fasolkę w ok. 1,5 litra wody. Na drugi dzień dodać do tego kość, delikatnie posolić, dodać pokrojoną marchew, cebulkę. Gotować aż fasola będzie pół miękka. Pokroić w kostkę boczek i kiełbasę. Podsmażyć na patelni. Osobno pokroić łopatkę i podsmażyć na osobnej patelni. Do fasolki dodać łopatkę, boczek i kiełbasę. Zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Na odrobinie margaryny zrobić zasmażkę. Podsmażyć margarynę i dodać do niej 1,5 łyżki mąki, zrumienić, ciągle mieszając. Dodać do fasolki. Przyprawić. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 22.07.2012 22:16
lubię taką fasolkę
pioge7 09.04.2012 09:58
uwielbiam fasolkę :D
Urszula5 29.03.2012 23:21
dawno takiej nie jadłam, aż nabrałam ochoty patrząc na zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak